Suksess etter gambling med dekkvalget

Det så en stund ut som forholdene skulle bedre seg etter dagens Moto2-race, men det kom flere korte, kraftige regnskyll mens førerne ventet i pitboksene. Til slutt ble det erklært wet race, og dermed fikk førerne flashbacks fra Assen. Skulle Jack Miller klare en ny seier, eller var det Jorge Lorenzo som endelig ville få ting til å klaffe på den tyske banen? Da racet startet, var det få tegn til mer regn, og dermed ble dekkvalget alfa og omega.

Etter starten var det Andrea Dovizioso og Valentino Rossi som pekte seg ut. Førstnevnte ledet med nesten to sekunder idet banen begynte å tørke og førerne vurderte å bytte sykkel. Andrea Iannone var den første som kjørte inn for å bytte til intermediate-dekk i 12. runde, og i de påfølgende rundene fulgte mesteparten av førerne hans eksempel og valgte en blanding av slicks og intermediate.

Marc Marquez klarte ikke å holde tritt med de beste i starten, men lå og kjempet med Hector Barbera om femteplassen. Han slet tydelig på underlaget, og i 17. runde kjørte han inn for å bytte til slicks. Dette viste seg å være en genistrek; han kjørte betraktelig raskere enn dem som lå i teten. Da det gjensto seks runder, tok han over ledelsen og kjørte inn til sin sjuende seier på rad på Sachsenring. Dermed har han også økt ledelsen i sammendraget.

Parallelt med at banen tørket kjørte Cal Crutchlow raskere og raskere. Den britiske føreren lå på fjerdeplass under 19. runde, fortsatt på regndekk, men kjørte like etterpå inn for å bytte til slicks. Til slutt ble det andreplass; hans første pallplass siden Argentina i 2015.

Andrea Dovizioso er kjent for å være sterk på vått underlag, og han ledet som ovenfor nevnt i starten. Men etter å ha slitt i flere runder på regndekk mens banen tørket opp, bar det inn i depotet. Etter dette var det kampen om tredjeplassen som gjaldt for Dovizioso, og på siste runde kom han seg forbi Scott Redding og sikret seg denne.

Redding var tydelig skuffet etter å ha mistet pallen på siste runde, men fjerdeplassen er likevel nest beste resultat i en sesong preget av tekniske problemer. Andrea Iannone endte som femtemann, Dani Pedrosa på sjette, og Jack Miller ble nummer sju.

Valentino Rossi lå bra an i starten, men ventet til Dovizioso og Crutchlow, som han kjempet hardest med, hadde kjørt inn for å bytte. Det endte med en åttendeplass. Han tar innpå Lorenzo, men tapte nok en gang ovenfor Marquez i sammendraget.  

Jorge Lorenzo endte med ett fattig poeng denne gangen. Han lå an til topp ti underveis, men som på Assen begynte han sakte, men sikkert å falle bakover i feltet.

Marquez har nå 170 poeng, Lorenzo 122, mens Rossi på tredjeplass har sanket 111 poeng så langt. Det gjenstår fortsatt ni race, og det er fortsatt for tidlig å konkludere med noe.

Nå tar førerne en måneds sommerferie frem til Østerrikes GP 14. august. I mellomtiden kan du lese mange detaljer og se bilder og videoer fra det tyske MotoGP-racet på www.motogp.com.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser