Sturla klar for nytt år i Rookies Cup

Sturla Fagerhaug fra Heggedal går nå inn i sin tredje sesong i samarbeide med den Østerriske energidrikk-produsenten Red Bull. Red Bulls ofisielle tester starter på Estoril-banen utenfor Lisboa om en drøy uke, men Sturla har valgt å «tyvstarte» litt. Han har dratt til spanske Cartagena med sin egen sykkel for å komme i gang igjen etter den 4 måneder uten motorsykkeltrening.

I dag melder Sturla at første treningsdag har gått over all forventning. Han hadde formen inne, og selv mener han dette skyldes mye god trening på snowboard og skateboard gjennom vinteren, og ikke minst den gode hjelpen han får av Olympiatoppens trener Morten Braathen. Sturla ble tildelt Olympiatoppens utviklingsstipend for 2009, og dermed har han tillgang på resursser derfra.

MotoGP-oppfølging
Etter treningsuken i Cartagena sender Sturla hjem sin egen sykkel. Deretter drar han til Estoril og Jerez for ofisielle tester med Red Bull og KTM. Løpssesongen starter på spanske Jerez den første helgen i mai i forbindelse med at MotoGP sirkuset kommer til Europa. Deretter følger løp i Italia, Holland, Tyskland, England og Tsjekkia.

Sturla skal kjøre Red Bull MotoGP Rookies Cup i år, men samtidig har han spesiell oppfølging fra MotoGP Academy. Dette betyr at han i tillegg får kjøre «wildcards» i VM.

Etter fjorårets knallsterke sesongavslutning med seier både på Brno og Indianapolis, er Sturla favoritt til å vinne årets Red Bull MotoGP Rookies Cup.

Hva tror du om Sturlas sjanser i 2009?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser