Sturla kjører på Valencia

Slik lyder meldingen vi fikk inn nylig fra mamma Guro:

Sturla og Red Bull KTM Motorsport har sensasjonelt fått innvilget såkallt wildcard for VM finalen i roadracing på Valencia 6-8 november. Dette var høyst uventet ettersom det tradisjonelt er veldig vanskelig for «ikke spanske » førere å få innvilget wildcard på denne banen. Det er kun 5 wildcards tilgjengelig i 125 klassen, og arrangørlandet har fortrinnsrett på 4 av de 5 plassene.

Dette blir et spesielt løp både for Sturla og KTM. KTM har nemlig bestemt seg for å trekke seg fra neste års VM av økonomiske årsaker, og dermed får Sturla være med på å avslutte en æra i internasjonal roadracing. Teknisk direktør i KTM Racing department, Harald Bartol, har vært en viktig personlighet i VM de siste 30 årene, og det er også han som har bygget fabrikksraceren som Sturla kommer til å kjøre i finaleløpet.

Parallelt med forberedelsene til Valencia jobber Sturla nå med å få de siste bitene på plass for en VM-satsing i 2010. Ettersom KTM trekker seg, er det mye som taler for at Sturla neste år blir å se på en Aprilia. Red Bull er med videre som Sturlas pesonlige sponsor, og en norsk sponsorpool bestående av små og mellomstore foretak er i ferd med å ta form. Sturla håper at de siste detaljene i avtalen kommer på plass i løpet av finalehelgen i Valencia.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser