Sturla (14) vil til MotoGP

Helgens suverene prestasjon betyr også Borch Fagerhaug fra Oslo Motorsport Klubb blir tidenes yngste Norgesmester i roadracing.

Med seieren i søndagens løp er det ingen som kan ta fra Sturla tittelen i klassen 125 GP selv om 2 løp gjenstår. Sturla vant med ca. 30 sek differanse ned til nestemann, landslagstrener i roadracing, Jan Tore Skoglund. Skoglund, som kjørte reservesykkelen til Sturla har tidligere vært Norgesmester i 250 klassen. Nummer 3 ble Geir Holmberg, også han tidligere 250 fører. I klassen 125 GP benyttes sykler som har ca 42 hestekrefter og veier ca 70 kg. Topphastigheten er på over 200 km/t.

Sturla leder også det Svenske Mesterskapet i klassen 125 GP, og med sin unge alder har han en realistisk ambisjon om å kjøre denne klassen i Moto GP sirkuset. Imidlertid mangler han et år på alderen for å kunne starte der. En start i Moto GP sirkuset vil i tillegg kreve et helt annet budsjett, så da vi Sturla være avhengig av flere samarbeidspartnere for å kunne greie det.

Neste helg prøver Sturla seg i Europamesterskapet i 125 klassen. Da arrangeres det EM runde på Karlskoga i Sverige.