Stor dramatikk i NM-avslutningen

Storfavoritt Carl Berthelsen ledet med hele 28 poeng på Sletten før de to siste løpene på Rudskogen i helgen og hadde NM-gullet halvveis i lomma. Men allerede på den første runden, i det første løpet deiset Berthelsen over ende og pådro seg et brudd i høyre skulderblad og hjernerystelse.
– Det er heldigvis ikke noe komplisert og det vil gro av seg selv. Ikke er det spesielt vondt heller, da er det værre med korsryggen og høyrebeinet. Det er ikke alvorlig det heller, men det gjør vondt, sa Berthelsen fra sykesenga på sykehuset i Fredrikstad.

Skjønner ingenting
Hvorfor og hvordan det skjedde har han ingen god forklaring på.
– Jeg skjønner faktisk ingenting, for jeg lå som nummer tre og stressa ikke i det hele tatt. Stedet det skjedde på skulle heller ikke tilsi at noe slikt skulle skje. Han som lå bak meg sa visst også etterpå at han ikke skjønte noen ting av det som skjedde. Jeg er uansett glad for at det gikk såpass bra som det gikk. Heldigvis har vi skikkelig utstyr.

Berthelsen er også stor nok til å sende noen gratulasjoner til NM-vinner Kim Arne Sletten.
– Det er hyggelig for Sletten, han er kjempe, kjempekar. Hvis det var noen andre enn meg som skulle vinne så synes jeg at det er greit at det var han som stakk av med det. Jeg håper han får brukt dette til noe bra og at han satser enda hardere fremover. Vi trenger talenter som han.

Kubberød ble mester
I Superstock 600-klassen ble det også dramatikk, om enn ikke i form av krasj og brukne bein. Derimot var det mye heftig kjøring og som forventet ble det noen durabelig oppgjør mellom Daniel Kubberød og Helge Spjeldnes om sammenlagtseieren. Sjeldnes viste knallform og vant begge løpene, men siden Kubberød, med hårfin margin knep andreplassen i det siste løpet, vant sistnevnte sammenlagt med ett fattig poeng.

For mer informasjon om resultater og sammenlagtlister se link under.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser