Stoner vet hva som er feil med GP-sykkelen

Márquez har det temmelig tøft i MotoGP akkurat nå. Først mente flere eksperter at det er fordi pressen ligger på ham, det finnes ingen rookie-unnskyldninger å dekke seg bak lenger. Men en stadig mer utbredt og så godt som bekreftet teori er at Hondas RC213V er blitt dårligere med årene. MotoGP-kommentator David Emmett har kikket nærmere på Honda-førernes resultater de seneste årene, og har sett en tydelig nedgang.

– Jeg får ikke si det, forteller Casey Stoner i et intervju med GPone.com i forbindelse med Barcelonas GP. – Men jeg vet hva som er feil, og jeg merket det allerede under testene i Malaysia.

Flere Honda-førere, blant annet Márquez, har pekt på aggressiv innsprøytning som et stort problem. Siden Honda som Yamaha ikke får justere motorene, til forskjell fra Factory 2-team som Suzuki, Ducati og Aprilia, må de jobbe med resterende komponenter for å prøve å løse problemet. Derfor fikk Márquez og Pedrosa et nytt eksossystem i helgen.

I intervjuet uttaler Stoner også at han fortsatt ikke har planer om å vende tilbake til MotoGP.

– Jeg elsker å fiske, og nå har jeg mer tid til å gjøre dette, ler Stoner. – Jeg nyter livet og ser meg ikke tilbake. Jeg husker både stresset og presset, og det er ikke noe jeg ønsker å gjenoppleve.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser