Stinius Viking Ødegård stiller som outsider i år

17-årige Stinius fra Fetsund har lagt lista høyt og satset svært seriøst i flere år. Derfor ble det selvfølgelig en nedtur at store deler av 2013-sesongen ble ødelagt av sykdom, og at en håndleddsskade rett før sesongstart førte til flere besøk på operasjonsbordet enn på banen i fjor.

I en pressemelding foran første NM-runde meddeler teamet at Stinius i år først og fremst skal finne tilbake til godfølelsen på sykkelen og forsøke å ta igjen noe av all kjøretreningen som gikk tapt sist sesong. Fokus ligger derfor ikke først og fremst på plasseringene, men på egne rundetider og kjøreteknikk.

Henning Flathaug er storfavoritt
Ifølge Stinius må fjorårets norske mester Henning Flathaug tåle å være storfavoritt i Superstock 600-klassen. Han uttaler som følger: – Henning er favoritt, men det er flere som kommer til å være med og kjempe om pallplassene i år. Trym Transeth Johansen har kjørt bra under forsesongen, og det samme har Georg Holter-Hovind som rykket opp fra Rookie 600 i fjor. Caroline Olsen, som ble norsk mester i 2011, er tilbake etter skade, og hun kan man heller aldri avskrive når starten går. Jeg ser på meg selv som en outsider i år, men skal selvfølgelig gi alt jeg kan for å gi de andre kamp.

Stinius og teamet ønsker flest mulig  velkommen til Rudskogen førstkommende helg. Fredag er det fritrening, og det kjøres kvalifiseringer og løp i NorgesCup-klassene på lørdag. Hele søndagen er det race, med dobbeltløp i NM-klassene Superbike og Superstock 600.

Tidsskjema for helgen finner du her.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser