Stinius Viking Ødegård fra sykehusopphold til 10. plass

Fetsund-gutten krasjet brutalt under NM-runden på Vålerbanen for to uker siden, og ble liggende på sykehus i over to døgn. Han var derfor usikker på egen form før turen til Tyskland og 6. runde av European Junior Cup (EJC).
 

En god start på helgen

Fredagens fritrening var første gang han satt på sykkelen etter krasjen. Teamet melder at Stinius fikk raskt en god følelse, men slet med at sykkelen ikke var optimalt satt opp for banen. Til tross for dette hadde han 17. bestetid, med forbedringspotensial under kvalen lørdag.

Før kvalifiseringen ble det gjort noen nødvendige endringer på oppsettet, og Stinius Viking satte stadig bedre rundetider. Han endte til slutt med 14. bestetid, kun et snaut sekund fra 6. plassen.
 

Sesongens beste resultat

Under gårsdagens race vekslet Stinius lenge på å inneha 12. plassen i kamp med to andre førere. To av førerne i tetgruppen krasjet, Stinius kjørte en meget god sisterunde, og dermed sikret han seg 10. plassen ved målflagg.

Den neste måneden er planene skole og motocross-trening på NTG i Bærum. Deretter reiser Stinius til Magny Cours i Frankrike for å kjøre den nest siste runden av EJC 4.-6. oktober.
 

Bildet er levert av Stinius Viking Racing.

 

Henning Flathaug Wild Card i EM

21-årige Henning Flathaug fra Oslo har også vært i aksjon på Nürburgring denne helgen, og nettopp 21-tallet ble resultatet i Superstock 600-klassen.  Henning fikk et innhopp som Wild Card i helgens EM-runde, og dette var hans første erfaring med «Ringen» i salen på hans Honda CBR600RR. Henning har kjørt der to ganger tidligere, i 125cc-klassen, men disse gangene ble det ikke kjørt hele VM-sløyfen. Løpssykkelen fungerte optimalt, det skjedde ingen uhell underveis, men Henning slet litt med å holde tritt med de beste. Banen har store høydeforskjeller enkelte steder, og kombinert med den høye farten ble det et ekstra krevende race denne gangen.
 

Bildet er tatt av Hårek Flathaug.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser