Stinius Viking debuterer i Spania

Stinius fylte 18 år 15. oktober. Han er ferdig med sesongen hjemme i Norden, men har imidlertid valgt å forlenge årets roadracingsesong ved å kjøre de to siste rundene i det internasjonale spanske mesterskapet, FIM CEV Repsol. Serien blir av mange sett på som hakket under VM, og det er samme selskap som organiserer begge mesterskapene. Både Superbike- og Moto2-klassene i CEV Repsol har EM-status. Stinius skal kjøre Superstock 600-klassen, sammen med Moto2. Klassene har tilnærmet lik motor, men Superstock-syklene er basert på et homologisert gatesykkelchassis, mens Moto2-syklene har spesialbygde chassis for banekjøring. Moto2-syklene har noen sekunder raskere rundetid, og denne klassen har også flest deltakere i Spania.

Det skal kjøres ett race på Jerez, og så to løp under finalehelgen i Valencia 14.-15. november. Stinius gleder seg til å prøve seg mot noen av verdens beste førere, og målet er å lære mye av disse to helgene.

På deltakerlisten i Moto2 finner vi navn som Anthony West (tidligere MotoGP-fører) og Luca Marini (Valentino Rossis halvbror).

Norske Thomas Sigvartsen og Ole Bjørn Plassen er faste førere i serien, i henholdsvis Moto2- og Superbike-klassene, mens Stinius Viking og Henning Flathaug kjører Superstock 600.

Fredag er det fritrening, lørdag kjøres det to kvalifiseringsomganger, mens selve løpet kjøres søndag 13.00. Løpene streames live på YouTube: https://www.youtube.com/user/CEVMotorcycleChamp.

Mer informasjon om FIM CEV Repsol, deltakerlister, tidsskjema og så videre finner du her: http://www.fimcevrepsol.com/en.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser