Stinius blir TV-stjerne

Så det er bare å sette av tid på torsdagskveldene fremover.

Et filmcrew har fulgt den talentfulle roadracingføreren fra Fetsund gjennom det meste av 2012. Han er en av ni unge som blir beskrevet slik: "Dette er talentene som vil samle det norske folk foran TV-skjermen om fem til ti år.

Stinius har i store deler av 2012-sesongen blitt fulgt av et filmcrew fra Gullruten-vinner Skofteland Film, som tidligere har produsert flere kjente dokumentarserier, og vi gleder oss til å se det endelige resultatet.

Unggutten fra Fetsund, som nå har fylt 15 år, er den eneste motorsportutøveren blant de ni talentene og vi håper at denne serien også kan bidra til at roadracingsporten får vist seg frem til det norske folk. Stinius Viking, som nettopp har kommet hjem etter en ukes treningsopphold i Spania, skal i år kjøre sin andre sesong i Superbike-VMs talentklasse "European Junior Cup" i tillegg til NM her hjemme i Norge. Under følger den offisielle pressemeldingen fra TVNorge:

Lager TV om framtidens OL-håp
Det kreves en ekstrem offervilje for å nå til topps i idrett, og stadig flere unge og foreldre er villige til å velge bort en normal barndom for å lykkes. I en ny dokumentarserie skal TVNorge se på hva det er som driver dem.
– Dette er talentene som vil samle det norske folk foran TV-skjermen om fem til ti år. Mest sannsynlig er minst én av disse en ny Petter Northug eller Tora Berger, sier Eivind Landsverk, programdirektør i TVNorge.

Serien, som har fått navnet Morgendagens idrettshelter, har premiere på TVNorge 14. februar og følger ni norske idrettstalenter som alle har det til felles at de er enere innen sin gren.

Blodverdier og millionsatsing
– Vi henger på i og utenfor sporten, og er med barna og foreldrene for bedre å forstå hva det er som ligger bak de fantastiske resultatene. Dette er barn som strekker seg ekstremt langt for å nå sine mål, og som har et konkurranseinstinkt som går langt utover min fatteevne. Mange vil nok oppleve barna som ekstreme, men samtidig veldig fascinerende, sier Landsverk.
Bak står foreldre som backer ungene sine 100 prosent – og av og til mer. Vi møter faren som jevnlig tester blodet til sin 11 år gamle sønn for å sjekke melkesyrenivået, og foreldrene som har sagt opp jobben for å bruke all tid på sønnens idrett.
– Noen ganger kan det virke som om det er foreldrene og deres falmede drømmer som nå får nytt liv gjennom en ung kropp. Samtidig kan de fleste som har barn kjenne seg igjen i det engasjementet disse foreldrene har for sine sønner og døtre, og jeg innrømmer gjerne at jeg lar meg imponere av innsatsen deres.

Ikke moralisering
– Dette er ikke et forsøk på å moralisere over hvor langt barn eller foreldre kan gå for å nå toppen. Vårt mål er å gi et innblikk i en annerledes hverdag, for bedre å forstå hva som skjer inni hodet på heltene som hver sommer og vinter samler millioner av TV-seere i forbindelse med ulike idrettsarrangementer, sier Landsverk.

Serien består av åtte episoder og er produsert for TVNorge av Gullruten-vinner Skofteland Film.

Disse talentene møter vi:
Jakob Ingebrigtsen (11) fra Sandnes – friidrett
Mathias Eckhoff (13) fra Bærum – snowboard
Nora Munkvold (14) fra Asker – turn
Ingrid Grue (14) og Eline Grue (15) fra Kvikne – skiskyting
Stinius Viking Ødegård (14) fra Fetsund – roadracing
Marcus Johansen Mehnert (14) fra Asker – fotball
Kaja Merete Nordbye (12) fra Oslo – alpint
Brage Evensen Vestavik (13) fra Mysen – downhillsykling

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser