Sterk sesongavslutning i IDM

Suzuki-fører Carl Berthelsen avsluttet årets Superbike-sesong med finaleløpene i IDM på Hockenheim. Her beviste Berthelsen nok en gang hvor høyt tempo han holder for tiden. Under kvalifiseringen på lørdag forbedret han sin egen personlig beste rundetid på banen med over sekundet. Under løpet kjørte Berthelsen svært raskt, men selv synes han ikke det gikk helt optimalt. 

– Jeg ble nok litt ivrig og hadde veldig lyst til å kjøre fort denne helgen. Da blir det noen småfeil som gjør at det blir en luke, så jeg prøvde nok litt for hardt, forteller han. Berthelsen kjørte likevel inn til en sterk fjerdeplass i Superbike-klassen. På søndagens andre løp følte Berthelsen at det gikk mye bedre. Han var mer konsentrert og hadde god kontroll, men på den fjerde runden ble nordmannen torpedert av en konkurrent og måtte bryte.

– Jeg ble regelrett torpedert av en unggutt med litt mye mot. Han prøvde seg på en horribel innbremsing. Det bare smalt, og jeg fikk meg en skikkelig luftetur. Heldigvis gikk det bra med oss, men jeg kjenner at jeg har vært i en krasj. Sykkelen fikk også skader, så jeg var ikke veldig glad for det, sier Carl.

Målsettingen for Team Suzuki Norge denne helgen var å fullføre sesongen, som endte med NM-gull, med et godt resultat.

– Vi er absolutt fornøyde med avslutningen. Jeg har aldri kjørt raskere på denne banen, og vi forbereder oss med over sekundet. Hele teamet fungerer optimalt og vi gjør ikke noen feil. Vi fremstår som svært godt organisert, og utstyret fungerer optimalt.

Carl Berthelsen har ikke bestemt seg for om han legger hjelmen på hylla etter denne sesongen. 42- åringen skal bruke de neste ukene på å bestemme seg.

– Lysten er absolutt til stede for å kjøre en sesong til, og vi har vært i kontakt med flere team i IDM denne helgen og fått noen tilbud. Nå blir det noen uker med vurderinger. Familien er en viktig brikke i dette. De har vært en enorm støtte for meg, men det er en tid for alt. Jeg driver også eget murerfirma som krever mye, så vi må tenke nøye gjennom hva vi gjør fremover, avslutter han.

Resultatene fra helgens IDM-runde på Hockenheim finner du her.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser