Sterk norsk motorsporthelg

Etter to katastrofale sesonger på grunn av en kneskade, er nordmannen endelig tilbake der han hører hjemme – i verdenstoppen. Gundersen ble nummer to i det første heatet og nummer seks i det andre heatet.

Sterkt av Villa
Gundersen var derimot ikke den eneste nordmannen som imponerte på to hjul i helga.
Andrè Villa fra Vågå reiste til Mexico som førstereserve, men imponerte så mye at han likevel fikk start i konkurransen. Sammen med legenden Travis Pastrana ble dermed nordmannen regnet som favoritt til å stikke av med seieren i prestisjetunge Red Bull X-Fighters.

Under treningen satte nordmannen alle kluter til for å prøve å overbevise arrangørene om at han var god nok. Og til slutt fikk nordmannen starte i Red Bull X-Fighters konkurransen, til tross for at bare en ni spesielt inviterte førere som får stille i konkurransen. Men nordmannen fantastiske oppvisning under treningen var overbevisende nok.
– Jeg så på Travis Pastrana under treningen, og til slutt mente faktisk veldig mange at jeg og Pastrana var de som kom til å vinne, forteller Andrè. Vågågutten stod iallfall ikke tilbake for noen etter å endelig ha fått sjansen, og kjørte inn til en sinnsyk andreplass i første omgang.

Krasjet i semien
Dessverre krasjet han i det siste semifinale-hoppet sitt og mistet dermed videre avansement til finalen. Sveitseren Mat Rebeaud vant til slutt foran Ronnie Renner og Travis Pastrana. Sistnevnte hadde forøvrig et spektakulært krasj som virkelig satte en skikkelig støkk i de 42.000 tilskuerne på verden største tyrefekter-arena.

Villa endte på en femteplass, noe som virkelig må sies å være godkjent av en fører som egentlig ikke stod på startlista over de ni opprinnelige førerne i konkurransen. Nå tror han også at sjansene for å få lov til å stille i den siste Red Bull X-Fighters konkurransen i Madrid er meget store.
– De er i alle fall overbevist om at jeg er god nok.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser