Sterk NM-innsats av endurolandslaget

Det var en tøff og krevende løype under året NM i Rømskog. Værgudene var ikke på arrangørens side – førerne ble nærmest ugjenkjennelige i gjørmehavet, noe som går tydelig frem av bildeserien. På tross av dette var imidlertid humøret på topp og innsatsen stor. I pressemeldingen fra landslaget betegnes stemningen som fantastisk. Ute i løypa ble førerne heiet frem av ivrige og glade supportere. 

Hele 130 utøvere stilte til start, av begge kjønn og i alle aldre. Klassen for 85-kubikkerne kjørte før NM-klassene. Rekrutteringen går riktig vei for denne sporten, og landslaget betegner det som spesielt gledelig å se at flere unge finner veien ut i skogen.

Helgen startet med prolog på fredag ettermiddag. Resultatene avgjorde startrekkefølgen for lørdagen, som besto av 16 etapper fordelt på 4 runder. 

Arrangøren hadde lagt inn god tid før tidskontrollen, og dette kom godt med for de fleste. For selv om etappene var svært fine, ble det etterhvert en krevende transport.
Det var hardt arbeid fra start til stopp, og når man endelig kommer i mål etter en slik arbeidsdag, må man si seg fornøyd. I enduro må man må takle alle omgivelser og værtyper.

Resultater
I eliteklassen for seniorer vant som kjent Kjetil Gundersen. Fra landslaget kom Anders Becker Johansen inn på sølvplassen bak Gundersen. Andre Wold Larsen kjørte inn til 5. plass, Pål Anders Ullevålseter tok sjetteplassen, Alexander Nyberg havnet på sjuendeplassen, mens Marius Helmersen endte på en åttendeplass.

I junior elite ble det som tidligere skrevet Mathias Martinsen som gikk seirende ut, mens landslagsutøverne Kevin Burud og Håkon Engan Karlsen kjørte inn til sølv og bronse.

Joachim Jonasen kom på sjetteplass, mens Team Norway-utøver Herman Ask ble nummer elleve.

I dameklassen var det gledelig å se at sju utøvere stilte til start. Katrine Rye-Holmboe vant, som tidligere annonsert, mens Team Norway-utøver Caroline Ydse ble nummer 6.

Veddemålet
Selv om alle de ovenfor nevnte er seriøse utøvere, er det viktig å ha det gøy underveis. Landslagstreneren er heldigvis ikke en som er redd for å tape. Denne gangen måtte han vaske sykkelen til sin egen landslagsutøver Andre Wold Larsen, som straff for å ha tapt veddemålet om å komme først over målstreken. Andre Wold Larsen kom som ovenfor skrevet inn på plassen foran Pål Anders, men begge endte utenfor pallen. 

Utøvere og trenere på landslaget takker klubben på Rømskog og alle som bidro til det vellykkede arrangementet.

Kjørebildene er tatt av Emil Andreas Søderkvist, Adrian Søderkvist har levert pallbildene, mens Andre Wold Larsen har foreviget «straffarbeidet».
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser