Stark Varg – sensasjonell ny el-crosser

Stark Varg – el-crosser med tilnærmet uendelige tilpassingsmuligheter. i tillegg: Brutalt sterk!

Utdrag fra pressemelding:

Det helt nystartede selskapet Stark Future presenterer i dag en sensasjonell nyhet i form av en egenutviklet elektrisk crosser. Med fjæringskomponenter fra Kayaba og en elmotor som skal utvikle 80 hester og vanvittige 938 Nm – det er 0,72 hk pr kilo og 8,5 Nm pr kilo – kommer den garantert ti l å flytte på seg! Men – hva er egentlig Stark Future? Bak selskapet finner du gründerne til Pierce AB, selskapet som står bak 24MX, XLMOTO og Sledstore. Du har kanskje hørt om Daniel Petersen og Anton Wass?
De to har utviklet dette fenomenet av en sykkel i sin base utenfor Barcelona og i sterk motsetning til det som er vanlig har det ikke vært antydning til lekkasje av info på forhånd.

Stark Varg har et batteri på 6kWh som veier 32 kilo og det skal holde til et motocrossløp i VM-tempo eller opp til 6 timers avslappet offroadkjøring. Appen Stark Future app gir adgang til ikke mindre enn 100 forskjellige innstillinger når det gjelder hvordan motoreffekten leveres: Fra det virtuelle svinghjulet til motorbrems, fra en beskjeden 125 til til en blodtrimmet 650. Ladetiden er 1-2 timer

Motoren er bærende del av chassiset og det åpner for en del artige muligheter når det gjelder designet. Man har ingen kjøler, luftboks eller eksosanlegg å ta hensyn til. Det kan for eksempel nevnes at beskyttelse platen under sykkelen er bærende element. Fothvilerne er støpt i rustfritt stål og sies å være 40% sterkere enn titan og i tillegg lettere.
Hjulene har CNC-maskinerte nav med rustfrie eiker og aluminiumsfelger og de er skodd med Pirelli MX32 dekk.

Vekten er oppgitt til 110 kg og 310mm fjæringsvei framme og bak forteller at dette ikke er et leketøy – det er en fullvoksen crosser. Det kommer flere bilder etter hvert som nyheten brer seg og vi i Bike kommer med full prøvekjøringsrapport i nær framtid.
Følg med!!

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser