Stallvik dømt til å betale

Bike har tidligere skrevet om Arve Stallvik og hans turoperatør www.route66usa.info, både i forbindelse med tvilsomme inntjeningsmetoder og at han nekter å føye seg etter vedtak i Pakkereisenemda. Før helgen ble Stallviks selskap Norwegian Multimedia AS dømt i Borgarting Lagmannsrett til å betale sakskostnadene for sin tidligere arbeidstaker, Emil Tanem.

Tanem ble i 2008 hyret inn for å redigere selskapets filmer fra Route 66, men betalingen lot vente på seg. Etter hvert brakte Tanem saken inn for Oslo Tingrett og 12. februar 2013 ble Norwegian Multimedia AS (Stallviks selskap) dømt til å betale Tanem 70 000 kroner i sakskostnader.

Enstemmig dom
Stallvik og Norwegian Multimedia AS anket dommen til Lagmannsretten og på fredag falt dommen: Anken forkastes og Stallvik må betale Tanems sakskostnader på totalt 131 005 kroner. I tillegg kommer egne sakskostnader. Dommen var enstemmig.

Emil Tanem sier til Bike at saken har vært en stor påkjenning og at det er godt at det endelig er over.
– Det er godt å endelig få det bevist at jeg snakker sant. Saken har nå pågått i en eller annen form siden desember 2010, altså i tre år og én måned. Det er galskap. Nå håper jeg endelig at jeg får slutt på alle slags trusler han har sendt i min retning de siste årene. Det har vært slitsomt å forholde seg til.

Stallvik vil anke
Arve Stallvik er derimot klar på at siste ord ikke er sagt i retten.
– Vi er ikke ferdig med denne saken. Vi er svært uenig med dommen fordi Tanem ikke leverte det produktet han skulle, sier Arve Stallvik til Bike. Han understreker også i en sms til Bike at han etter råd fra sin advokat vil anke dommen til Høyesterett på grunn av det de mener er en faktafeil.

Stallviks selskap Norwegian Multimedia AS har to uker fra forkynnelse av dommen (vedlagt i PDF-dokument) på å betale, altså 22. januar. Det er også datoen for neste runde i retten for Arve Stallvik. Også da mot en tidligere ansatt. Bike kommer tilbake med resultatet fra den saken.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser