Spjeldnes til British Supersport

Gudbrandsdølen Helge Spjeldnes (30) tar dermed et steg videre i sin roadracingkarriere. I sitt tiende år som Yamaha YZF-R6-fører skal han nemlig kjøre full serie – 12 runder – i British Supersport.
– Det har vært jobbet med dette i flere månender, for det er litt som skal på plass. Team og spornsorer vil gjerne ha med et ord i laget også, sier en som vanlig nøktern Spjeldnes.

Teamet hans skal kjøre for heter Linxcel Seton Tuning og det ble nummer to sammenlagt i denne serien i 2008. Foruten Helge kjører også Ben Grinrod for temaet, i supportklassen Superstock 600. Han vant en slags b-serie eller debutantklasse i 2009, og har rykket opp til Superstock-klassen til 2010.

Hard serie
British Supersport er en av verdens hardeste nasjonale serie, og den serien hvor det rekrutteres flest førere til VM. Ingen nordmann har kjørt før i Supersport eller Superbike her.
– Det er vanskelig å si hvor stort det er, for det er jo litt upløyd mark kan du si. Jeg vet i hvert fall at serien har sterke tradisjoner og av en eller annen grunn er det massiv rekruttering til VM derfra, så det er sikkert mange bra team der. Jeg gleder meg i alle fall.

Foreløpig er det ikke slik at Spjeldnes blir rik av kjøringen i England, men det viktigste er kanskje at han ikke blir ruinert heller.
– Vi har laget en pakke til teamet med våre sponsorer i ryggen, men også de satser litt penger på dette. Det er likevel ikke snakk om noe lønn i første omgang. Derimot kommer jeg til dekket bord når det gjelder team og mekanikere, det blir en ny og spennende verden.

Stor interesse
Det blir det også i forhold til interesse og tilskuere. Fra av håndfull mennesker på Rudskogen og Våler venter det nå et sted mellom 15 – 20 000 mennesker på løpene.

Testingen før årets sesong begynner i slutten av februar på Brands Hatch i England, før kursen settes mot Cartagena.

Spjeldnes har også et håp om å kjøre VM-runden på Silverstone hvis de nødvendige midlene kommer på plass.
– Får jeg innvilget søknad om wild card, så er jeg klar jeg. Det andre handler om budsjett. Vi får se om vi klarer å få det til, det kunne vært artig det.

Hva tror du om Spjeldnes sine sjanser i England?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser