Spjeldnes allerede mester

Helge Spjeldnes fra Otta/Hønefoss trenger i praksis ikke kjøre siste S.O. runde i Falkenberg senere i høst for å bli både skandinavisk og svensk mester i Superstock 600. Han leder suverent på poeng etter seieren i Karlskoga i dag.

Banerekord
Det ble et spennende finalerace, i det hans fremste utfordrer i år, Daniel Kubberød, tok starten i finalen. Daniel prøvde å få en luke, men Helge tillot ikke dette, og lenge vekslet de to førerne på å ligge i tet, til stor underholdning for tilskuerne. Først etter noen varvinger klarte Helge å få en grei luke til Daniel, og denne beholdt han til målflagg. Petter Solli fra Lørenskog tok bronse i dag.

Helge innehar nå banerekorden på Karlskoga Motorstadion i 600-klassen, og denne er fattige to hundredeler bak rekorden i Superbike-klassen. Denne sesongen har virkelig bydd på mange nye rekorder både på de norske og svenske banene, og det sier det meste om nivåøkning i sporten.

Duket for NM-duell
I Superbike ble det litt teknisk småkluss, og dermed måtte Helge ta til takke med bronse bak svenske Filip Backlund og Carl Berthelsen. Carl satte ny banerekord, men den ble senere i løpet slått av dagens vinner, Phillip Backlund, med 2 hundredeler. Berthelsen leder nå denne klassen med 7 poeng før finalen.

Helge ville nok helst ha gått til topps i denne klassen også, men slik nivået er nå, må alt klaffe 100 % både teknisk og førermessig. Helge skal jobbe med noen justeringer fram til NM-finalen neste helg.

I NM leder Daniel Kubberød sammenlagt foran Helge i Superstock 600. Men i og med at det kjøres to finaleløp på Vålerbanen kommende helg, har Spjeldnes fortsatt en teoretisk sjanse til å bli norsk mester. Uansett er det duket for en svært spennende duell.