SOS Racing Parts Customized Wheels

Å ha flere hjulsett er nærmest en selvfølge. Det er ekstra viktig på vårparten, når en ikke bare veksler mellom konkurranse- og treningssett, men også mellom pigg og ikke pigg, avhengig av føret. Jeg har litt treningspause akkurat nå, for har vært forkjølet og skal dessuten bygge nytt kjøkken i sommerhytta. Man har alltid noe å gjøre, tydeligvis. Men dette er også en god anledning til å dra i gang et lite renoveringsprosjekt for sykkelen. Min EXC-F 350 er temmelig sliten, så nå er det på tide med både maskinell og utseendemessig oppfriskning. Til neste sesong blir det også nye hjul!

SOS Racing Parts er et skandinavisk firma som bygger høykvalitetshjul for enduro og cross. Navene bygges i samme fabrikk som produserer deler til vindkraftverk, og gjennomgår samme kvalitetskontroll, de er både gjennomlyst og nummerert. Navene er dreid av flyaluminium av høyeste kvalitet, og har interessante detaljer med doble kulelagre fra SKF på drevsiden for bakhjulet, samt 36 eiker, og dette gjør dem ekstra sterke. Felgbanene er fra klassiske Excel, enten Takasago Signature eller A60, som er enda sterkere.

Eikene monteres med hjulet i en jigg, og er forspent med moment for å sørge for at du ikke trenger å ettertrekke dem. Eikene er fire millimeters Pitbull, og niplene er av lettvekts aluminium for så lav vekt som mulig.

De avbildede hjulene, med A60 felgbane, veier nesten 4 165 gram for bakhjulet, og 3 455 gram foran. Felgene kan dessuten customiseres med en rekke ulike fargevalg, du kan velge mellom 10 ulike farger. Vil du ha rosa eiker, kan dette også bestilles!

Vi kommer til å teste disse hjulene i løpet av året, og kommer tilbake til testresultatene.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser