Sondre Haga på tur i seks uker

Første stopp for familieferien var rett utenfor byen Sokolov øst i Tsjekkia, selv om Sondre “Gekko” Haga ikke er helt enig i bruken av ordet “familieferie”.

Med EM-helgen unnagjort ble det en velfortjent pust i bakken på søndag, selv om han ikke er helt fornøyd med resultatet.

– Jeg endte på trettende plass i går, og fjortende plass i dag. Det er ok, men det skulle gjerne ha vært bedre. Det ble mange merkelige tullefeil som koster alt for dyrt i EM. Det er fokuset; jeg tar sikkert for lett på det, uttalte han skuffet etter målgang.

De fleste seksjonene foregikk i skogene utenfor Solokov, men det var en seksjon som ble kjørt nede i selve byen med oppsatte hindre og en god del mer publikum, ala X-trial som foregår i de store byene i Norge.

– Det skulle gjerne ha vært litt mer publikum, men det blir veldig utilgjengelig om det er langt mellom seksjonene og om de er lagt langt oppe i skogene, forteller far Martin Haga, før han blir avbrutt av noe i bakgrunnen og får latterkrampe over telefonen.

– Nå har Sondre nettopp sprutet vann på en som gikk og bar på to tiliters kanner med vann, så en kan tenke seg til hvordan det gikk for Sondre! Det er en god gjeng vi reiser med her. Fordelen med å reise slik er at vi reiser videre til Tyskland allerede i morgen, da har vi en hel uke på oss før neste løp. Top Trial Team har med sykkelen og mekanikere, så det er mye ekstra tid.

Neste løp kjøres 14. august utenfor Frankfurt i Tyskland, og der skal også søsteren Hanne Haga konkurrere.

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser