Sondre Haga på niendeplass igjen

I verdensmesterskapsrunden sist helg så man verdens beste X-Trial-utøvere prestere sitt beste. Sondre «Gekko» Haga klarte ikke å avansere i forhold til VM-debuten for to uker siden, men tar nok en gang med seg verdifull erfaring. 

– Niendeplass føles mye bedre nå, selv om det var samme resultat. Jeg hadde mye mer kontroll på nervene. Målet for løpet var å klare to seksjoner av fem, og det klarte jeg. Seksjonene var også vanskeligere enn forrige del av VM, og man måtte være mer kjøreteknisk korrekt, forteller Sondre Haga i pressemeldingen.

I fire måneder har Sondre trent med en av verdens beste X-Trial-utøvere, Adam Raga, som også deltar i VM. Det gir stor prestisje i seg selv å bli invitert til VM og det spanske mesterskapet, men Gekko-Haga setter seg langsiktige mål. 

– Målet er ikke å vinne denne gangen, men å få seg kunnskap og erfaring å ta med videre. Man lærer utrolig mye av å delta, spesielt når man konkurrerer med de beste i sporten, fortsetter Sondre. 

Neste helg skal han delta i det spanske utendørsmesterskapet. I fjor vant han tre av fire runder han var med på. I år skal han kjøre fullt mesterskap for Mediser trial team, to runder i den lave klassen, og resten i den høye klassen. 

– Mesterskapet er utendørs, og med all innendørs-treningen i det siste blir det fint med litt variasjon. Skal kjøre en litt lettere klasse og dermed trene på et litt lettere nivå. Målet er å få null prikker. Så må roe ned nivået for å prestere best i mesterskapet neste uke, avslutter Sondre «Gekko» Haga.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser