Sondre Haga norsk mester foran hjemmepublikum

Det var tunge skyer og regn på Ruten i Sandnes. Dette førte til glatte hindere og vanskelige forhold. I herrefinalen var det ingen som kom over siste hinder, en gul container som raget seks og en halv meter over asfalten og ble ekstra glatt i regnet. NRK1 sendte alle finalene live, og dette er Norges første direktesendte trialkonkurranse.

Sondre “Gekko” Haga hadde den sterkeste applausen i ryggen hele dagen. Etter en overbevisende prestasjon var det ingen tvil om at den ferske tittelen som norgesmester var fortjent.

– Nå er jeg best i Norge på X-Trial. Det gikk akkurat som jeg håpte. Deilig. Sjeldent å kunne kjøre trial foran et så stort publikum, og her var det helt fantastisk å se så mange oppmøtte, sier Haga.

Haga reiser videre til nordisk mesterskap i Ale i Sverige neste helg. Her blir konkurransen tett mellom Haga, Håkon Pedersen og Ib Vegard Andersen, som var de tre som havnet på pallen i går.

– Det kommer til å stå mellom oss tre. Jeg, Ib og Håkon er best i Norden. Og nå er selvtilliten på topp, forteller han videre.

– Det gikk veldig bra, er veldig fornøyd med dagen. Regnet førte til en del straffepoeng da det ble veldig glatt. Var jo også veldig gøy å få kjøre trial på TV, sier Nilsen.

Under medaljeseremonien ble blomster utlevert av ordføreren i Sandnes, Stanley Wirak.
– Har sett litt på trial før. Det er veldig viktig for miljøet både på Riska og i resten av byen. Dette gode miljøet får jo helt klart resultater når man ser at vi vinner både senior- og juniorklassen blant herrene i dag, uttaler ordføreren.

Wirak tror det kan bli X-Trial på Ruten igjen også neste år.

– NM-veka har så langt jeg ser vært en stor suksess, og neste år blir det sikkert enda bedre. Har ikke fått noe garantert skriftlig ennå, men har forstått at det skal bli likt til neste år. Og Ruten er en glimrende plass for slikt som dette, avslutter Wirak.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser