Sondre Haga klatrer stadig høyere

For første gang var ikke far Martin Haga med på sirkuset.

– Det har jo vært litt annerledes uten pappa, det er jo han som tar seg av all organiseringen til vanlig. Men det har egentlig gått veldig greit, forteller syttenåringen i teamets seneste pressemelding.

Med 15. plass på lørdagen og 14. plass søndag kjørte Sondre “Gekko” Haga seg til sitt første VM-poeng denne sesongen, og avanserte dermed fra to 21. plasser i Barcelona tidligere i år.  

– Det kunne jo selvfølgelig gått bedre. Det var en del sykt bra kjøring som ble til femmere på grunn av forskjellig dømming av stopp og andre ting, men jeg viser at jeg klatrer i riktig retning.

Følger med hjemmefra
På lørdagen var det veldig vått og glatt fra regnet natten før, og flere av førerne melder til Trialavisa at nivået på transporten mellom seksjonene var elite – minst. Dette viste seg på antallet prikker på resultatlistene, der det var mye jevnere på søndagen.

Far Martin Haga har trent og mindet for trialtalentet helt siden starten, og for første gang var han ikke med på en internasjonal konkurranse. Det var søskenbarnet Henrik Haga som tok seg av jobben denne gangen.

– Det var en gang jeg mistet en Rogalandsrunde, men det var på grunn av at jeg reiste selv. Det var litt spesielt å sitte hjemme og følge med på resultatlistene på internett, forteller Martin Haga.

Ikke stor forskjell
– Det er ikke så veldig forskjellig å ha med seg Henrik fra det å ha med seg pappa, men Henrik har kjørt trial før, så mindingen blir litt mer teknisk fokusert på linjer og sånn, fortsetter Sondre.

Men han er uansett ikke i tvil om at det er greit å ha med faren også. – Det er jo det mentale fokuset som pappa er til mest hjelp med, siden han har vært med meg lengst og kjenner meg best på sykkelen. Men det var mest praktisk sånn, siden det er VM-runde i Frankrike neste helg. Så da tar bare jeg og Henrik leiebilen fatt og kjører fra Andorra til Frankrike i løpet av uken, avslutter han.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser