Sondre Haga beste nordmann i Belgia

Etter et skuffende resultat i EM-runden forrige helg i Italia, fungerte alt mye bedre i går. I Bilstain i Belgia klatret Haga opp til en sjuendeplass, og han endte dermed som sjuendemann sammenlagt i EM i år.

– Jeg er relativt fornøyd med dagen, alle mine store feil kom på de vanskeligste seksjonene. Det er godt å se at det faktisk er egenskapene som setter grensene denne gangen, ikke det mentale, forteller Haga i pressemeldingen fra teamet.

Nivået blir svært høyt i NM i X-trial på onsdag, da hele norgeseliten kommer til Sandnes, pluss en god del av Europa- og verdenseliten. De hvasseste konkurrentene blir Håkon Pedersen og Ib Vegard Andersen. Disse to ligger rett foran Haga i henholdsvis VM og EM. Det var imidlertid Sondre som gjorde det best sist gang de var i ilden i en tilsvarende konkurranse, under SM-veckan i Sverige i mars. Her gikk han helt til topps.

Alt kan skje, for det er små marginer i X-trial. En eneste feilberegning kan gjøre at man er helt ute av gullkampen. En god del av Europa- og verdenseliten tar også veien til Sandnes.

NM i X-trial ser du på NRK1 førstkommende onsdag. Finalen for juniorklassen og kvinner starter klokken 14.30, mens herrefinalen starter 17.00.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser