Sondre “Gekko” Haga på pallen i nordisk

Ale i Sverige var stedet for nordisk mesterskap i trial, og norsk dominans, i helgen. Håkon Pedersen var best av herrene, og Ingveig Håkonsen best av damene. Gekko-Haga sto nederst på pallen på lørdag etter noen feil under andrerunden.

– Resultatet er fair nok. Jeg hadde rett og slett for mange feil på andrerunden. Holdt godt følge i første og tredje runde, men det var ikke nok, forteller Sondre Haga i teamets pressemelding.

Under søndagens lagkonkurranse var det ingen tvil om hvem som var best. Norge vant herreklassen med 30 prikker, mens Sverige kom på andreplass med 150 prikker. Den store forskjellen skyldes ifølge Haga at Norge har et ekstremt høyt nivå på toppen.

– Jeg, Håkon Pedersen, Ib Vegard Andersen og Ole Kristian Sørensen er alle en del hakk over resten av Norden. Det var veldig gøy å kunne konkurrere som et lag. Vi trener sammen på landslaget, men er jo vanligvis rivaler på løpsdagen, fortsetter Sondre.

Det norske landslaget skal i aksjon igjen om fire uker. Da skal de kjøre VM i Tsjekkia. De stiller her i den aller høyeste klassen, og må konkurrere direkte mot Spania, som har vunnet hvert år siden 2004. Sondre Haga skal kjøre VM i England neste helg.

Hanne Gilje Haga vant på søndag sammen med det norske kvinnelandslaget. Ingveig Håkonsen og Erika Melchior var de to andre på laget, som til slutt seiret med god margin.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser