Solid Europa-debut for Stinius

14-åringen fra Fetsund startet 2012-sesongen med den første offisielle treningen for European Junior Cup fredag ettermiddag. Serien, som er en supportklasse for verdensmesterskapet i Superbike ved 8 av de europeiske rundene, stiller helt identiske 690cc motorsykler til disposisjon for alle førerne. Deltakerne kommer fra hele verden og er i alderen 14-20 år.

Åpningshelgen gikk på legendariske TT Circuit Assen i Nederland og Stinius
Viking var spent før sesongstarten. Med lite erfaring på større motorsykler enn 125cc og i tillegg være den yngste deltakeren visste Stinius på forhånd at det kom til å bli en utfordring å holde følge på den raske, men tekniske, banen.
 

Regn skapte problemer
Både under treningen fredag og kvalifiseringen på lørdag skapte regnskurer og skiftende vær problemer for førerne. Stinius Viking brukte fredagstreningen på å lære seg banen, som var vanskelig under opptørkende forhold. Lørdagens 30 minutter lange kvalifisering skulle vise seg å bli mer dramatisk enn ønsket.

Sekunder før førerne skulle ut på banen åpnet himmelen seg, og de som ikke hadde gamblet på regndekk måtte skifte hjul. Dessverre oppstod et problem med Stinius’ bakre bremsekaliper under hjulskiftet og han ble stående over halve tiden inne i depotet før de fikk fikset problemet. Stinius var frustrert over å måtte starte fra 16. startspor, men visste at han kunne bedre enn dette.

Tett fight om 9. plass
Søndagens løp ble forsinket på grunn av regnvær og problemer for de andre klassene, men det tørket opp og ble heldigvis tørt før Junior Cup’en skulle starte. Stinius kjempet løpet igjennom med to andre førere om 9. plassen, men ble litt for avventende og måtte ta til takke med 11. plass.

Han er greit fornøyd med sin egen kjøring, tar med seg 5 poeng i mesterskapet og mye erfaring videre til løpet på Monza i Italia om 2 uker.
– Det var utrolig gøy å kjøre på denne banen foran så mange tilskuere og å få oppleve hvor stort World Superbike er, og jeg gleder meg til neste løp på Monza. Jeg trenger mer erfaring på denne større sykkelen, men er allikevel greit fornøyd med min egen kjøring i dag. Jeg gjorde en liten feil og det var nok til å miste to plasser. Det er stor forskjell på å kjøre her og 125cc-seriene hjemme i Skandinavia. Her får man ingenting gratis, men jeg merker at jeg blir tøffere i hodet av å kjøre her og det kommer til å hjelpe meg mye. Jeg vet hva jeg må jobbe med og må bare bruke dette til å pushe mer utover i sesongen, sier Stinius Viking.

– Mer erfaring
– Stinius har en del å jobbe med for å hevde seg på dette nivået, og det visste vi på forhånd. Førerne i toppen er opptil 6 år eldre og har mye erfaring fra større motorsykler, så han skal være fornøyd med sesongdebuten. Vi er sikre på at han kommer til å utvikle seg enormt i denne serien og helgen har bevist at deltakelse i EJC var det riktige valget for å ta store steg videre, sier pappa Terje.

Løpet ble vunnet av 20-årige Adrian Pasek fra Polen, foran hjemmefører Rob Hartog og polske Artur Wielebski.

Allerede neste helg er Stinius Viking i aksjon igjen, under sesongpremieren for det åpne svenske mesterskapet på Anderstorp Raceway, hvor han skal kjøre i seniorklassen 125GP for det svenske teamet Nordgren Racing.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser