SOA-genser lurte politiet

I Australia har politiet de seneste månedene satt inn støtet mot motorsykkelbander. Flere raid har ført til pågripelser og beslag av alkohol, våpen og narkotika. Politiet har begynt å stanse motorsyklister med klubbmerker, selv om de ikke har gjort noe kriminelt, for å prøve å skaffe seg mer informasjon.

To politimenn befant seg på en demontrasjon i Queensland da de så en mann og noe som lignet et klubbmerke på genseren hans. De begynte å snakke med mannen og spørre om hvilken bande han tilhørte. De skjønte imidlertid raskt at merket var fra den populære TV-serien Sons of Anarchy, og at mannen ikke tilhørte noen bande. Politimennene lo av misforståelsen og ba om unnskyldning, forteller Brisbane Times.

Motorsykkelbander er et hett tema i Australia. Ian Stewart, politisjef i Queensland, har uttalt at politimenn som ikke vil motarbeide motorsykkelbander, bør slutte i jobben. «Hvis de ikke er klar for å gjøre det, å ta seg i nakken når det blir tøffe tak, bør de vurdere å finne seg noe annet å gjøre,» har Stewart uttalt til ABC Radio.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser