Sju på rad i World Superbike

Det er bare å ta av seg hatten for Jonathan Rea. Ferien har gjort den regjerende mesteren godt, og han reiser nå fra Portugal med 116 poengs ledelse i sammendraget.

Lørdagens seier var hans ellevte i årets World Superbike. Han tok ledelsen i løpet av første runde og dominerte racet, og passerte målflagget med en komfortabel ledelse til Marco Melandri på andreplassen, mens Michael van der Mark tok bronsen.

Det var Eugene Laverty som sto i pole position, for første gang siden 2013. Men etter en beskjeden start ble han kjørt overende av Xavi Fores.

I starten av racet var det Lorenzo Savadori som lå bak Melandri og knivet med landsmannen om andreplassen, men halvveis i racet gled han ut av banen. Melandri kunne dermed kjøre inn til sitt beste resultat siden Tsjekkia. For Michael van der Marks vedkommende ble bronsen sesongens åttende pallplass.

I dag var det duket for nok en ny Rea-seier, men ikke uten kamp. To tredjedeler av racet knivet han intenst med Chaz Davies, men sistnevnte dabbet av mot slutten, og måtte nøye seg med den alltid forsmedelige fjerdeplassen. Nok en gang var det Michael van der Mark og Marco Melandri som fulgte Rea på pallen, men i omvendt rekkefølge.

På tampen av racet ble det en tett fight mellom Rea og van der Mark, men den regjerende mesteren viste seg nok en gang uovervinnelig – og nå er han ubeseiret siden Laguna Seca.

Jonathan Rea har nå 420 poeng i sammendraget, Chaz Davies har sanket 304, mens Michael van der Mark puster Davies i nakken med sine 284 poeng.

Samtlige resultater finner du her.

Om to uker er det to nye race, på Magny-Cours i Frankrike.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser