Sikter mot pallen – igjen

Ørkenreven Pål Anders Ullevålseter er endelig klar for Rally Dakar 2013 og sier til NRK at forberedelsene har vært gode.

– Ja, formen er bra. Jeg har prøvekjørt sykkelen og alt virker veldig bra, så jeg er klar.

I den knallharde konkurransen er ingenting sikkert, men målet er det samme som alltid:
– Jeg har trent og forberedt meg for å prøve å komme opp pallen, men da må alt klaffe, sier Ullevålseter.

Ullevålseter deltar for ellevte gang, men kun en gang tidligere har det endt med pallplass. Det var i 2010 da lysluggen kjørte inn til en sterk andreplass. Fjorårets utgave endte med en sjetteplass.

Coma er ute
I år slipper han derimot å kjempe mot en av de faste pallplass-innehaverne, for Marc Coma deltar ikke på grunn av en skade. Det øker naturligvis nordmannens pallsjanser, men det er mange tusen kilometer som skal kjøres før målgang i Santitago i Chile. Årets Rally Dakar starter forøvrig i Lima i Peru og går via Argentina til målbyen i Chile. Rundt åtte tusen kilometer skal avvikles før den tid.

I motsetning til tidligere år, starter rallyet i år med noen indrefilet-etapper på sand. Det er midt i blinken for Ullevålseter som normalt sett er raskere i sand enn på grus og stein.

– Jeg er veldig glad i å kjøre i sand. Det pleier å fungere ganske bra og nå begynner vi med sand. Det kan være en fordel. Det er en fartsetappe som starter på 3500 meter over havet, og et par timer etterpå så går vi i mål på 4000 meter. Den er drøy. Det er iskaldt der, så det er nok den største utfordringen. Men jeg er jo fra Norge, så jeg bør takle dette med temperaturer, sier Ullevålseter til NRK.

(Foto: Team Ullevålseter.)

Hva tror du om Ullevålseters sjanser i Rally Dakar 2013? (Bikes multihals i premie til den som kommer nærmest)

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser