Seier til Spjeldnes og Kubberød i EM

Etter å ha kvalet inn til 4. beste tid under kvalifiseringen, la han seg tett bak Daniel Kubberød ut fra start, og etter tre runder kjørte Helge helt opp i teten og holdt denne til alle 32 rundene var fullført.

Det ble noen dramatiske varvinger underveis, og ved en av disse episodene ble Helge såpass hindret at Daniel Kubberød kjørte helt opp i ryggen på ham igjen. Men Helge klarte raskt å opparbeide en ny liten luke.

Leder med tre poneg
Nå leder Helge EM med 3 poeng foran finalen i Cartagena 15. oktober. Men det er flere hjemlige og skandinaviske race som skal fullføres innen det. Om to uker kjøres det dobbel NM-runde i Mo i Rana.

Et lite skår i gleden er at det ble lagt inn protest på Helge etter løpet. Årsaken var noe så banalt som et sotet kåpeglass. Heldigvis ble ikke protesten tatt til følge.

Men løpets nest beste fører og Supersport-vinnende Daniel Kubberød ble diskvalifisert i etterhånd, årsaken blir i skrivende stund oppgitt som feil ved kåpedekslene, men det råder en viss usikkerhet om dette.

Seier til Kubberød
Tage Solberg fra Lørenskog endte til slutt på en 5. plass i Supersport-klassen. Resultatet er litt skuffende siden Tage hadde pole position etter gårsdagens tidstrening, men Tage bommet i starten i dag, og da hadde han ikke sjans til å komme seg opp i teten.

Løpssykkelen hans har 15 Hk mindre enn flere av konkurrentene, siden man ikke har lov til å kjøre med fulltrimmede Supersport motorsykler i IDM. Men til tross for den dårlige starten må det påstås at Tage hang godt med. Hadde løpet vært et par runder lenger enn de 32 som ble kjørt, hadde han hatt sjansen til å knive om bronsen. De siste rundene kjørte han raskere enn de som endte som nr. 3 og 4.

Racet ble vunnet av nordmannen Daniel Kubberød som vi sikkert kommer til å få høre mer fra denne sesongen. Han viste ypperlig kjøring hele helgen.

Sterkt av Sletten
De sterke norskte resultatene ville ingen ende ta. I klassen Stocksport 1000 ble Kim Arne Sletten nummer 2 og Ole Bjørn Plassen nummer 6. Førstnevnte leverte ifølge NM-speaker Jon Fredheim et enormt resultat.
– Dette er det høyest rangerte løpet man kan stille på i Norden, og det løpet som har den aller høyeste statusen for førerne, sier Fredheim.

Hans Kristian Rønning leverte jevn og bra kjøring hele veien og endte henholdsvis som nr. 8 i Stocksport og nr. 7 i Supersport-klassen.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser