Seier til Frostad

Han har så langt en førsteplass, to andreplasser, to tredjeplasser og en fjerdeplass og ligger dermed godt an til en pallplassering når løpet avsluttes på søndag.

Uoffisielt vant Gjermund dagens etappe ca. et minutt foran tyskerne Thomas Schilcher junior og Thomas Schilcher senior (far og sønn). Hollenderen Henk Knuiman, som vant gårsdagens etappe, tok fjerdeplassen i dag, ca. seks minutter bak Frostad.

Enkel, men farlig
– Det var en ganske enkel etappe, men på grunn av alt regnet var det lett å sette seg fast. Jeg kjørte meg bom fast én gang i dag. Typisk nok stod det mange og bare så på at jeg slet for å komme meg løs.

Etappen i dag gikk på et øvingsfelt for kavaleriet, så løypa er full av hull og groper etter panservogner og larveføtter. Alle hullene i løypa er fulle av vann. Gjerne en halv meter eller mer. Så det er farlig å kjøre rett over. I skogen var det såpeglatt, så det var godt med ordentlige dekk, skrev Frostad i en sms etter løpet.

Pottelekytre
Også i dag måtte deltagerne krysse flomstore elver. Frostad hadde vann til midt på bensintanken på Yamahaen. Han stappet igjen lydpotta med et gammelt nummer av Drammens Tidende og fikk noen villige publikummere til å hjelpe ham med å dytte sykkelen over.

– Jeg holdt også på å kjøre på flere hjorter i dag. De kom løpende over veien foran meg. Jeg er jo jeger, så jeg følte meg faktisk litt hjemme, fleiper en opplagt og optimistisk Gjermund.

Løpet avsluttes på søndag.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser