Se Sturlas krasj på Sachsenring

Hei alle sammen

Nå er det fryktelig lenge siden jeg har blogget. Grunnen til det er at jeg har vært i England og Spania mellom løp, og da har jeg ikke hatt pc.
Assen:

Etter pallplassen på Donington gledet jeg meg veldig til Assen. Jeg var og kjørte Hollandsk Mesterskap på Assen i vår, og selv om det var iskaldt og vind den gangen fikk jeg verdifull trening. Jeg kjente meg hjemme på banen med en gang nå i Rookie cupen, og etter de 2 kvalifiseringene hadde jeg pole position. Det var første gang med pole position for meg i Rookie cupen, så det var gøy!

The Good
På fredag etter kvalen var jeg både på Hollandsk TV og radio, og deretter fikk jeg og en av de andre førerne en tur med MotoGP’s Safety Car. Det var rått! Vi fikk turen som en slags premie fordi vi topper listen «The Good, The Bad and The Ugly». Vi er altså «The Good», og det betyr at vi har fått plusspoeng for alt mulig annet enn kjøringen. For eksempel av vi hjelper til med å holde sykkelen ren og fin, og at vi hjelper mekanikeren. De som var på bunnen av listen måtte ta oppvasken i Rookies Station…

På løpsdagen var jeg veldig klar for et bra løp. Det var MASSE folk på tribunene og skikkelig bra stemning. Så greide jeg å gjøre en dårlig start!!!! Jeg har jobbet masse med starter, og hadde fått til de siste pluss prøvestartene på Assen. Men så gikk det dårlig alikevel. Uansett konsentrerte jeg meg om å ta igjen tetgruppen, og det lyktes jeg med tilslutt. Jeg har nok også blitt bedre til å være litt tøff, så nå vant jeg fighten om andreplassen. Selv om jeg gjerne skulle vunnet, var jeg også fornøyd med andreplassen. Det er ganske tett i toppen… Etter løpet ble jeg med Scott Redding hjem til England, og der ble jeg helt til Sachsenring. Vi trente masse fysisk i treningsstudio og med sykling, og ellers hadde vi litt ferie.

Elektrisk feil
På Sachsenring var det nok en gang litt usikkert vær. Vi hadde tørt på fritreningen og første kval, men noe var galt med sykkelen min og jeg kvalet bare på 7. plass. Heldigvis fant vi ut av det. Det var en feil på elektronikken som mekanikerne fikk reparert før kval 2. Sykkelen kjentes mye bedre, men så hadde vi uflaks med været. Det begynte å regne tidlig, så ingen greide forbedre tidene sine. Jeg tok det ikke så tungt. 7. startspor er helt ok dersom man gjør en god start, og sykkelen kjentes perfekt.

På løpet greide jeg en perfekt start, og gikk inn i første sving som nummer 2. Jeg hadde bestemt meg for å være helt i toppen fra start, men så var nok dekkene litt kaldere enn det jeg hadde regnet med. Forhjulet slapp, og jeg skled ut. Luis Salom ble også dratt med i krasjen, så det var jo ganske dumt. Men det er desverre sånt som skjer. Jeg har uansett fått veldig gode tilbakemeldinger fra Red Bull etter løpet. De mente jeg gjorde det jeg måtte, og at det like gjerne kunne gått greit i den svingen. Og da tror jeg nok at jeg kunne vunnet løpet. Jer er fortsatt på 3. plass i Cupen, og på Brno har vi dobbeltrunde. Da skal jeg gjøre det bra!!!

Spansk mesterskap
Nå er jeg i Spania sammen med H43 Hernandez teamet. De har invitert meg til å kjøre neste runde i Spansk Mesterskap for dem på Albacete 27. juli. Jeg dro rett ned hit etter Sachsenring, så kan jeg jobbe litt sammen med teamet før løpshelgen. Derfor får jeg ikke kjørt NM og Europacup på Karlskoga.

Sommerhilsen fra Sturla

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser