Sander (13) er VM-klar

Sander har allerede rukket å delta i EM og har meget gode resultater i debutsesongen. Nå er det VM for junior som står på planen. For kun uker siden fikk han nemlig den gledelige beskjeden fra landslagstrener Kenneth Gundersen: 
Han skal representere Norge i Junior-VM i motocross som første norske fører.

Arrangementet går av stabelen denne helgen i Jinin, Tsjekkia og der stiller 96 av verdens mest talentfulle juniorer. 40 av disse kan kvalifisere seg videre til finalheat. Sander skal delta i klassen MX85 12-14 år og redskapen er en høypotent KTM SX 85. Med en vekt på lette 69 kg, og med ca. 33 hk, sier det seg selv at vi prater heftige saker.

Mister trolig NM-medalje
Dog er det (som alltid) en bitteliten bakside på medaljen. Ved å stille i VM, lar Sander en ganske så sikker 2. plass i NM gå fløyten. Den avgjørende runden her hjemme krasjer nemlig med VM.
-Det er dumt at pallplassen i NM ryker. Men det å få være med i VM er en sjanse jeg kanskje bare får en gang. NM kan jeg kjøre i mange år.

Ambisjonene er på sikt å hevde seg øverst i Norge, og å kunne kjøre VM-serien i seniorklassen. Men foreløpig er det tøffe nok krav han setter til seg selv.
-Jeg satser på å kvale inn til finale. Da kommer jeg til å bli veldig fornøyd. Den nye KTM`n (Det står to slike nypreppa klare i garasjen) fungerer bra. Alt kan skje om jeg blir med i finalen, forteller den spente 13-åringen.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser