Sammenlagtseieren er sikret allerede

Allerede i går sikret Jonathan Rea seg sin historiske tre på rad-seier i World Superbike. Han passerte målflagget over 16 sekunder foran Marco Melandri, mens Tom Sykes ble sistemann på pallen.
 
Rea klemte til fra pole position, og han stakk ganske snart fra resten av feltet på den opptørkende banen. Dermed sikret han seg både den historiske sammenlagtseieren og årets enkeltseier nummer tolv.
 
Teammakker Tom Sykes måtte operere en finger for snaue to uker siden etter å ha krasjet på Portimao. Men dette hindret ham ikke i å ta tredjeplass i går, og det var først helt på tampen han måtte gi tapt i kampen med Melandri om andreplassen.
 
Leon Camier misset seierspallen med fem sekunder, og 19 sekunder bak ham igjen havnet Alex Lowes på en femteplass.
 
I dag var det Chaz Davies som kunne klyve opp øverst på pallen, tre sekunder foran Alex Lowes, mens Lowes´ teamkollega Michael van der Mark sikret to Yamaha-pallplasser etter mye kniving mellom disse to.
 
Davies startet helt nede på 11. plass, og forholdene var vanskelige, med sporadisk regnvær gjennom racet.
 
Xavi Fores og Marco Melandri endte som henholdsvis fjerde- og femtemann i dag.
 
Mesteren selv måtte bryte i dag på grunn av en ødelagt fothviler etter et sammenstøt med Eugene Laverty, som krasjet tidlig i racet, men dette hadde jo heldigvis ikke noe å si for jakten på tittelen.
 
Her kan du lese mer om Rea mens vi venter på nest siste WSBK-helg, som kjøres på spanske Jerez om tre uker.

Det er fortsatt ikke avgjort hvem som til slutt sitter igjen med sølv og bronse sammenlagt. Tom Sykes har 336 poeng, Chaz Davies følger ikke langt etter med sine 327, mens Marco Melandri fortsatt ikke kan avskrives med sine 281. Mester Rea har så langt 456 poeng i årets World Superbike.
Hele tabellen finner du her.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser