Salget økte med 44 prosent

Enten vi liker det eller ikke, så er vi i september og høsten banker på døren. Årets første åtte måneder viser et godt nysalg for motorsykkelbutikkene. Til nå er det solgt 4 264 tunge motorsykler, på samme tid ifjor var tallet på 2 962 enheter. 

Vi finner Yamaha helt på topp med 738 solgte tunge motorsykler så langt i år. Deretter kommer BMW med 620 enheter, foran Honda med 524 motorsykler. Yamaha har en økning på hele 78,3 prosent sammenlignet med fjoråret, og det er spesielt modellen MT-09 som bidrar til dette. Det er solgt 259 eksemplarer av MT-09 så langt i år. 

Markedet for lett motorsykkel har så langt hatt en eventyrlig vekst på hele 67 prosent sammenlignet med de åtte første månedene av fjoråret. Så langt er det solgt 1 393 motorsykler i denne kategorien, og det er Yamaha som dominerer her med sin MT-125. Deretter kommer Honda og KTM.

I A2-klassen (mellomtung motorsykkel) er det solgt 15,1 prosent flere motorsykler enn i fjor. Det samlede tallet hittil i år er på 749 motorsykler. Her har Honda solgt flest, mens KTM og Yamaha følger på de neste plassene. Det er interessant å merke seg at Zero har solgt 21 el-baserte motorsykler så langt i år.  

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser