Rykter om Dakar 2020

Når man skriver blogg, kan man som journalist tillate seg å delta i ryktespredning, spekulasjoner og generell garasjeprat. Jeg rammes hver vinter av et lite ørkenvirus, og Rally Dakar kan ingen som liker enduro og motorsport unngå å bli småforelsket i.

Etter ti år i Sør-Amerika snakkes det nå stadig mer om at konkurransen skal vendte tilbake til Afrika. Et rykte som skjøt fart etter at Angolas motorsportorganisasjon Federação Angolana de Desportos Motorizados la ut et bilde på Facebook med en rute gjennom Angola, Botswana, Sør-Afrika og Namibia, med bildeteksten En fin rute for Dakar”.

Dette trenger så klart ikke å bety noe i det hele tatt. Andre rykter taler for at det er Saudi-Arabia som er interessert i å arrangere ørkenrallyet, og at det skulle gå der mellom 2020 og 2024. 

Årsaken til flyttingen skal først og fremst være økonomi. Landene i Sør-Amerika har ikke penger nok til å fortsette sirkuset. De må betale arrangøren for at racet skal kjøres, og dette var grunnen til at det i siste øyeblikk bare ble kjørt i Peru i år. Men ingen vil ha noen hasteløsning når man arrangerer et race av dette kaliberet, og når kjøreruten er klar sånn cirka i juni, gjetter jeg på at det dreier seg om et annet kontinent.

Hvordan tror du det kommer til å gå i 2020? 

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser