Royal Enfield solgte mer enn Harley

Royal Enfield er et velkjent merke, men har først begynt å blomstre igjen de senere årene. Mellom 2013 og 2014 økte de salget med over 40 prosent. Det er full fart forover for det indiske merket, der daglig leder Siddhartha Lal har uttalt at de nå sikter på å dominere mellomklassen i USA – og der setter han sin lit til Harleys forhenværende salgssjef Rod Copes.

Hvordan USA-erobringen vil gå, gjenstår å se. Men Times of India har presentert en interessant salgsstatistikk fra Royal Enfield, og de sammenligner denne med Harley. Royal Enfield solgte litt over 300 000 motorsykler i fjor, mens Harley landet på 267 000. Så til tross for at Royal Enfield ikke alltid regnes blant de helt store produsentene, solgte de flere enheter på verdensbasis enn blant annet Harley, KTM og BMW.

Men så har jo når sant skal sies Royal Enfield et annet prisbilde. I India kan du få en for rundt 10 000 kroner. Selv om du velger den billigste Harleyen i India, koster den mer enn dobbelt så mye som den dyreste Enfielden.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser