Rossi vant – ni krasjet på Phillip Island

Márquez sto i pole, og siden han allerede er mester, valgte han en ny strategi. Verdensmesteren ga ikke ved dørene og lyktes med å få en luke til resten av feltet. Rossi startet som åttendemann på griden, men tro til med førsteklasses kjøring, var raskt oppe på tredjeplass og begynte å duellere med teammakker Lorenzo om andreplassen.

Márquez og Crutchlow krasjet i fjerde sving.
Rossi tok seg forbi Lorenzo, og Márquez krasjet i fjerde sving etter å ha ledet med flere sekunder på runde 17. Rossi ble aldri utfordret etter dette, og tok enkelt seieren. Lorenzo så ut til å måtte gi avkall på andreplassen, da han kjørte betydelig «saktere» enn resten av feltet. Det skulle vise seg at det var en feil med forhjulet. Imponerende nok var det Crutchlow som klarte å ta seg forbi Lorenzo. Briten kjører den «gamle» Ducatien; han har ikke fått samme oppdateringer som Dovizioso siden han bytter til Honda neste år. Teamet hadde imidlertid bestemt seg for ikke å finjustere og isteden la Crutchlow få kjøre med faste innstillinger – en suksessresept som nesten ga ham andreplassen. Men på siste runde krasjet Crutchlow, også han i fjerde sving.
 
Hele ni stykker måtte bryte
Det så nå ut til at Pol Espargaro skulle komme seg forbi Lorenzo og utfordre ham, men han krasjet også i fjerde sving. Isteden ble det teamkollega Bradley Smith som klatret opp på tredjeplassen. Totalt var det ni førere som ikke kom i mål, de fleste gikk overende i den berømmelige sving nummer fire, og problemet skal ha vært ett av Bridgestones forhjulsdekk. Førerne som gikk overende i denne svingen hadde medium slicks, ikke soft som resten av feltet hadde valgt. Det var også i fjerde sving Iannone krasjet med Pedrosa og Bradl feilvurderte under innbremsing og torpederte Aleix Espargaro – alle måtte bryte.

Kun 14 førere kom i mål, men mange Open-førere holdt seg på hjulene og fikk en god plassering. For Rossi ble det ikke bare nok en seier – det var også hans start nummer 250 i den største GP-klassen.

Se hele resultatlisten både fra Australia og sammenlagt på www.motogp.com.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser