Rossi til topps etter drømmeduell med Marquez

97 000 jublende tilskuere ved legendariske TT Circuit Assen fikk gleden av å overvære en av tidenes MotoGP-dueller der ni ganger verdensmester Valentino Rossi til slutt klarte å holde Marc Marquez unna. Rossi tok sin 111. MotoGP-seier mens han samtidig øke sammenlagtledelsen til ti poeng.

Rossi tok ledelsen inn i første sving, og det tok ikke lang tid før Marquez kjørte inn på andreplass etter å ha startet som tredjemann. Han kom seg forbi Aleix Espargaro allerede på første runde.

Marquez lå på bakhjulet til Rossi etter fire runder, og klemte til og overtok ledelsen i første sving i 20. runde. Rossi  slo tilbake da det gjensto tre runder og overtok ledelsen igjen i 10. sving. Han dro så til med sin raskeste runde i racet i et forsøk på å stikke, men Marquez lot seg ikke riste av.

Marquez angrep Rossi på vei inn i den siste sjikanen og presset Rossi rett frem gjennom grusen. Idet tilskuerne holdt pusten klarte imidlertid Rossi å holde stø kurs, og han passerte til slutt målflagget 1,242 sekunder foran Marquez. Dette er hans tredje seier i år, og hans første fra pole position siden Misano i 2009.

Jorge Lorenzo fikk en pangstart fra åttendeplass på griden, og etter første runde lå han som tredjemann. Men drømmen om fem strake seire på rad forsvant raskt. Rossi og Marquez stakk fra i fronten, og Lorenzo kunne til slutt kjøre alene over mål over 14 sekunder bak Rossi og klyve opp på bronseplassen.

Rossi har nå 163 poeng i sammendraget, og leder med ti poeng over Lorenzo idet det gjenstår ti race. Med andre ord er det meste åpent, i hvert fall mellom de to Yamaha-førerne. Andrea Iannone ligger som tredjemann med 107 poeng etter å ha kjørt inn til fjerdeplass i dag, fire og et halvt sekund bak Lorenzo.

Du finner som vanlig alt om alle på www.motogp.com. Og i Bike nummer 7, som nå er i salg, får du historien om Valentino Rossis imponerende liv og racingkarriere.
 
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser