Rossi jager sin tiende tittel i 2015

Fjorårssesongen var et læreår for Rossi. Han hadde nettopp byttet ut sin trofaste teamsjef Jeremy Burgess, som har stått ved hans side siden debuten i klassen i 2000, og han hadde ikke rukket å lære sin nye teamsjef Silvano Galbusera fullt ut å kjenne. Dessuten var Yamahaen ennå ikke helt tilpasset stilen hans og måten å kjøre på, siden Lorenzo tidligere hadde vært guden i teamet, og alt var bygget opp rundt ham som person.

Teamet jobbet steinhardt hele sesongen, og dette merket en også på resultatene på banen. Fabrikken har ikke akkurat ligget på latsiden i vinter heller, og neste uke prøvekjøres 2015-sesongens Yamaha M1, med sømløs girkasse ikke bare ved oppgiring, men også ved nedgiring. Akkurat som Honda hadde allerede i fjor.

På grunn av utviklingen i fjorårssesongen og Rossis egen tilpasning til materialet, føler han at potensialet absolutt er der for ny suksess. Definitivt muligheten for først og fremst å kunne ta opp kampen mot Marquez, men også øvrige Honda-førere, som anses som de tøffeste motstanderne.

– Jeg vil bare ha fokus på å gjøre mitt beste, på å vinne så mange race jeg kan. Så… ja, jeg tenker også på min tiende tittel, fortalte Rossi under Yamahas teampresentasjon.

Det skal bli spennende å følge testene fra Malaysia 4.-7. februar.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser