Rossi er fortsatt sulten på pallplasser

Rossi er på jakt etter sin 10. tittel i MotoGP, og under et pressetreff forteller han om målene for 2019-sesongen, hva han tenker om forberedelsene, og hva han ser på som nødvendig for å havne på pallen igjen. 

– Jeg har vært hos Yamaha lenge, mer enn 10 år. Kanskje 15-16 år, forteller Rossi. – For meg er nøkkelen til suksess dekkene. Vi tester mye dekk; vi kan starte tidlig fredag morgen, og holde på hele dagen. Det handler om å finne en kjørestil som ikke spiser dekk, og å samle viktige data sammen med ingeniørene. Det er et nøyaktighetsarbeid. Målene vi må nå for å begynne å vinne, er å finne ut hvordan dekkene kan holde, fortsetter han. 

– En god helg der jeg har fått kjenne på smaken av en seier eller en pallplass, er min motivasjon, sier Rossi, som snart fyller 40 år, og som har VM-titler i samtlige klasser fra 125, 250, 500, og MotoGP. 

Yamaha viste, sammen med Valentino Rossi og teamkamerat Maverick Viñales, 2019-syklene i Djakarta i Indonesia, med den nye hovedsponsoren Monsters dekaler på syklene.  

Viñales bytter startnummer på sykkelen fra 25 til 12. Sistnevnte har tidligere vært Thomas Luthis startnummer, men siden han skal kjøre Moto2 denne sesongen, overtar Viñales nummeret. Grunnen er at han har bursdag 12. januar. 

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser