Roberts: Marquez kan dominere i årevis

Marc Márquez ble den første rookien som vant tittelen siden Kenny Roberts i 1978. Roberts tok tittelen to ganger etter dette, og tror at Márquez kommer til å prestere like bra.

– Når det kommer til forutsetninger, ser jeg ikke noe som kan holde ham tilbake. Han er en veldig sprudlende person, og jeg kan ikke finne noe som vil forstyrre ham eller hindre ham fra å dominere sporten, sier Roberts til MCN.

Etter Valencias MotoGP ble Márquez den yngste verdensmesteren gjennom tidene, og han satte en rekke rekorder underveis.

– Han gjør det fordi det er morsomt. Før noen forårsaker at det ikke er morsomt lenger, vil ingen klare å stanse ham.  

I 2013-sesongen tok Márquez 16 pallplasser, og totalt ble det kjørt 18 race. Etter å ha imponert på testene i forkant av sesongen var det ingen som tvilte på hva han var i stand til, men derimot på om han ville være tilstrekkelig konsekvent.

– Jeg trodde det skulle bli et problem. De fleste rookies som imponerer tidlig, pleier å krasje mye, og det fører til at det tar noen år før de kan ta hjem sammenlagttittelen.

Og Márquez krasjet temmelig mye. Femten ganger i løpet av sesongen, men kun én gang i løpet av et race. I sammenligning krasjet Lorenzo totalt tre ganger i løpet av året, og Pedrosa seks ganger.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser