Robert Gulls nye leketøy – S1000RR med padledekk

For litt mindre enn ett år siden satte Robert «Robban» Gull rekord ved å kjøre på bakhjulet på isen i 183,8 kilometer i timen. Nå har han gjennom Northbike fått tak i en BMW S1000RR, og selv om piggdekk fortsatt står på agendaen, har han også vist oss et noe annerledes kit.

Etter å ha skissert og grublet litt kom Gull og faren Anders frem til at de skulle teste med ski foran og padledekk bak. Dekket er et tolv tommers bygd for ATV, og på samme tid som BMW-en sto klar i garasjen hadde de også skaffet både dekk og felg. Etter en del presisjonsarbeid fikk de ATV-felgen til å sitte, og Northbike, som i tillegg til motorsykler også selger snøscootere, skaffet til veie en ski.

Far Anders regnet ut halve diameteren på dekket foran, og han lagde en skisse som gjorde at forlengerarm og ski plasserer motorsykkelen i samme høyde som om den hadde hatt et vanlig dekk foran. Ved hjelp av smed ble det konstruert en forlengerarm av aluminium til skien.

– Mitt mål er at det til å begynne med skal gå forover, smiler Robert. Bygget er først og fremst konstruert for moro skyld som et familiesamarbeid.

For isdekk er fortsatt aktuelt, og samtidig som vi ser frem til Roberts galskap på en Superbike utstyrt med ski, skal det også bli moro å se ham prøve albueskrap på isen. For det er akkurat dette målet han har satt seg – uten å gå overende, selvfølgelig. BestGrip-pigger monteres med liv og lyst. Klarer du ikke å vente til mars og har tenkt å ta turen over til MC-messen i Stockholm i slutten av januar, kan du ta bygget nærmere i øyesyn der.  
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser