Rob Muzzy i Hall of Fame

Rob Muzzy får plass i AMA Hall of Fame – den offisielle seremonien foregår 17. oktober i Orlando i forbindelse med den amerikanske motorsykkelmessen AIMExpo.

Rob Muzzys meritter strekker seg fra dragracing på 50-tallet til førsteklasses skaperverk av i dag og teamledelse, og han er en av seks som havner i Hall of Fame i år.

Muzzy selv er svært glad for utnevnelsen.

Han startet med dragracing på 70-tallet, og konkurrerte også i dirt track. Muzzy trimmet og bygget alltid sine egne motorer. Da andre førere ble oppmerksomme på dette, ba de ham bygge motorer til seg.

På 80-tallet startet suksessen for alvor, da han ble Kawasaki-mekaniker og trimmet motorer for Kawasakis racingteam. Kawasaki vant AMA Superbike 1981-83. I 1984 gikk ferden videre til Honda. Fra 1985 til 1987 vant motorene hans Daytona 200, AMA Superbike og 125-mesterskapet i AMA Motocross.

I januar 1988 startet Muzzy sitt eget firma og bygde motorer og eksossystem til racingførere.
 

I 1988 kontaktet Muzzy Kawasaki og fikk fullmakt til å bygge en 750 racer og rekruttere førere. Teamet tok første og andreplass i 750-mesterskapet i 1990.

Kawasaki spurte da Muzzy om han ville lede det første Superbike-teamet deres. Han sa ja, og teamet vant flere mesterskap. Men det var hårda bud; jobben tok nesten knekken på helsa.

Selv husker han 1993-sesongen som den meste minneverdige. Han jobbet fortsatt med World Superbike-teamet som vant mesterskapet, teamet som seiret i AMA Supersport, samt tok Kawas første seier under Suzuka 8-timers.

Han driver fortsatt sitt eget firma og team.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser