Ringens herre – igjen!

Marc Marquez har i dag tatt sin niende seier på rad i Tysklands GP fra sin niende pole på rad, når vi regner med alle klasser han har kjørt. Valentino Rossi endte på sølvplassen, og Rossis teammakker Maverick Viñales kompletterte pallen.

Det var Jorge Lorenzo som kom best ut i starten, mens Danilo Petrucci la seg som andremann og skjøv Marquez tilbake på tredjeplassen. Rossi fikk en god start fra sjette posisjon og kom seg opp på fjerde foran teammakkeren, og Andrea Dovizioso la seg på femteplassen.

Lorenzo skjøt fart i det sjette racet på rad han har ledet så langt. Det tok imidlertid ikke lang tid før Marquez tok ham igjen, og derfra ble det en katt og mus-lek mellom disse to førerne.

Rossi angrep Petrucci, og Cal Crutchlow krasjet seg ut av racet i sving 12. Marquez angrep og overtok ledelsen, og deretter ble Lorenzo tatt igjen og passert av Rossi. Sistnevnte var sulten på å hente inn ledende Marquez, men slik ble det ikke. Nummer 93 hadde igjen nok dekkgrep til å skape en luke som holdt til målflagg.

Rossi lå trygt an til sølvplassen, mens Viñales først sikret seg bronsen på tampen av racet etter å ha kjempet mot Petrucci, som ble beste fører for et uavhengig team med sin fjerdeplass – hårfint foran Alvaro Bautista, som var sistemann som kom seg forbi Lorenzo.

Her får du hele resultatlisten fra dagens race.

Marc Marquez har nå samlet 165 poeng i sammendraget, Valentino Rossi kan skilte med 119, mens Maverick Viñales ligger ti poeng bak Rossi igjen.

MotoGP-sirkuset tar nå tre ukers ferie før neste utfordring på Brno i Tsjekkia. BIKE har også ferie, men holder dere oppdatert på racingfronten. Et referat fra helgens NM-race følger i morgen.

www.motogp.com

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser