Retro på alle nivåer…

BSA Gold Star med Watsonian vogn – kjæretøy for armsterke retrofans

Dersom du virkelig har lyst til å skille deg ut kan dette være måten å gjøre det på: Den nye BSA Gold Star kan nå utstyres med en sidevogn fra Watsonian, nærmere bestemt Grand Prix-modellen. Vognen er inspirert av Watsonians sportssidevogn fra 1930, med sin åttekantede nese og aluminium lister.
Karosseriet er montert i en rørramme som går hele veien rundt og som festes til sykkelen med 4 festepunkter. Disse er «presist plassert for en sikker passform og stabile kjøreegenskaper,» heter det i en pressemelding fra Watsonian.

Det mangler ikke bagasjeplass

Vognen har bøttesete og kombinert med hydraulisk fjæring sørger det for passasjerkomforten. En vindskjerm av lexan øker komforten ytterligere. Watsonian-direktør Ben Matthews sier: «Vi har fått mange forespørsler om montering av sidevogn til den nye BSA Gold Star og vi klarte å skaffe en av de første produksjonssyklene, slik at vi kunne utvikle et sett. Med sin momentsterke motor og tradisjonelle stålrørramme visste vi umiddelbart se at den ville være godt egnet til sidevognsarbeid og dens autentiske stil gjorde den til en perfekt match for vår Grand Prix-sidevogn.»

Hver Watsonian sidevogn lages på bestilling, noe som betyr at man kan legge til utstyr for å passe egne krav. Det betyr også at prisene varierer, men de begynnerpå £7.195 for selve Grand Prix-sidevognen, mens monteringssettet koster £495. Ettersom pundet står i rundt 13,- NOK og moms og frakt kommer i tillegg blir det en kostbar fornøyelse. Trøsten er at engelsk moms trekkes fra.

Så der har du det. Hvis du har lyst på et kjøretøy som garantert vekker oppmerksomhet og som har ytelse som en Ford Anglia fra slutten av 50-tallet, er det bare å slå¨til. Og forresten: Husk å trene biceps – du får ikke mye hjelp av motoren til å styre en ekvipasje med styregeometri for solokjøring…

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser