Rekordjevnt i Superbike

Carl Berthelsen fra Borg MC har byttet fra Suzuki til Yamaha, og etter to kjørte NM-helger har Kristiansand-føreren virkelig funnet seg til rette på sin nye sykkel.

– Jeg kan ikke si annet enn at jeg aldri har hatt bedre sykkel. Nå har vi en konkurransedyktig sykkel som passer meg veldig bra, forteller en fornøyd Berthelsen i pressemeldingen BIKE har mottatt.

NM-helgen på Vålerbanen for drøye to uker siden var første gang Berthelsen kjørte for sitt nye team MPC Yamaha Racing. Han fikk med seg en andreplass og en tredjeplass fra åpningshelgen, og under helgens Tohjulsfestival på Rudskogen Motorsenter gikk det enda bedre.

– Jeg hadde en fantastisk helg, og følte vi hadde god kontroll. Jeg kom litt dårlig ut i starten på alle løpene, men vi kjørte oss raskt opp, og kunne kontrollere inn på to av løpene. Vi kjørte gode 1,25-runder på klokka før jeg roet litt ned på tempoet. Vi var ned mot banerekord på det raskeste, men jeg ville ikke risikere for mye. Vi skal kjøre taktisk, forteller Yamaha-føreren videre.

Carl Berthelsen kjørte inn til to seiere og en andreplass i de tre løpene, og tar dermed kraftig inn på Norvald Haaland, som fortsatt leder NM med få poeng.

– Jeg har funnet et høyt tempo i dette fyrverkeriet av en sykkel. Den er stabil, rask og har en elektronikkpakke som er helt rå, så vi gleder oss virkelig til fortsettelsen, forklarer han.

Tar ingen sjanser
Carl Berthelsen er svært godt fornøyd med at han allerede så tidlig i sesongen er blitt fortrolig med den nye sykkelen, og det gjør forventingene til resten av sesongen store.

– Vi skal bli vanskelige utover i sesongen, og de som skal følge oss skal kjøre fort. Men det er et veldig stabilt høyt nivå på NM-serien i år, og det er nok en fire-fem utøvere som vil være med å kjempe om edelt metall, forteller Berthelsen, og legger til:

– Det blir en lang sesong hvor alle løpene blir viktige. Vi skal være taktiske og ikke ta noen store sjanser. Jeg føler også at vi er mer avslappet og har en fin ro rundt oss, men vi er like seriøse, og ambisjonene er på plass.  

Vil kjøre IDM 
Selv om hovedsatsingen i år er NM og Nordisk mesterskap, vil Berthelsen gjerne kjøre enkeltløp i Europa. Foreløpig er ingenting avgjort, men han uttaler at det er et ganske langt opphold mellom racene i slutten av sesongen, og at en Europatur hadde passet bra før finalehelgen.

– Jeg ser absolutt mot et IDM-løp, men vi må finne et som passer inn for oss, og som kjøres på en bane som passer sykkelen og meg. Jeg tror dette blir en veldig god sesong, sier han.  

Neste utfordring for Carl Berthelsen blir NM-rundene på Arctic Circle Raceway i Mo i Rana helgen 13.-14. juli.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser