Red Bull Ring bød på ny thriller

Nummer 93 klarte heller ikke i år å ta seieren på Red Bull Ring, men måtte se den gå til sin 2019-makker. Og det var fjorårsvinner Dovizioso som kompletterte pallen.

Imidlertid var det Marquez som tok føringen på de første rundene. Differansen ned til dagens to andre hovedpersoner varierte fra et halv til ett sekund. De to Ducatiene lå så tett at de tidvis så ut som en sykkel.

Da det gjensto elleve runder, lå Dovizioso og Lorenzo på bakhjulet til Hondaen igjen. Lorenzo gikk bredt, men hentet seg raskt inn igjen. Etter dette lå ledertrioen så tett sammen som mulig var, før Lorenzo slo til og kom seg forbi. Samtidig gikk Dovizioso bredt og sakket akterut.

Med tre runder igjen gikk også Lorenzo bredt, Marquez kom seg forbi, men Ducati-føreren slo tilbake like etter. Marquez angrep igjen i nest siste runde, men Lorenzo ledet idet de startet på den siste runden.

Marquez forsøkte seg flere ganger helt på tampen, men Lorenzo lot seg ikke vippe av pinnen i dag.

Sammenlagt har nå Marquez 201 poeng, Valentino Rossi 142, mens Lorenzo og Dovizioso ligger så å si likt etter der, med 130 og 129 poeng.

Cal Crutchlow kjørte på en overbevisende måte inn til fjerdeplassen i dag, mens Danilo Petrucci kompletterte topp fem. Petrucci er nå beste fører for et uavhengig team; han leder med ett fattig poeng på Johann Zarco, med Crutchlow ett poeng bak Zarco igjen.

Her finner du komplett resultatliste fra i dag. 

Om to uker er det duket for ny fart og spenning, på Silverstone. 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser