Raske nordmenn i SM-åpningen

Blant annet viste nok en gang Daniel Østbye at han behersker å kjøre på vått underlag. På lørdagens superbike-løp (som rommer tre forskjellige klasser) fosset han nemlig fra konkurrentene og var hele ni sekunder foran nærmeste konkurrent, svenske Andreas Mårtensson. Nest beste nordmann ble Ole-Bjørn Plassen på en niendeplass, men han var over minuttet bak Østbye.

I søndagens løp, som forøvrig gikk på tørr bane, ble Plassen nummer seks og Østbye nummer åtte sammenlagt.

Olsen vs Joranger
I superstock 600 handlet det, sett med norske øyne, om duellen mellom fjorårets NM-dronning Caroline Olsen og hennes tøffeste konkurrent Alf Georg Joranger. I den første løpet tok Caroline det lengste strået og ble nummer to, mens Joranger ble nummer sju. 32-åringen fra Holmestrand liker selvsagt ikke å bli slått, hverken av Caroline eller andre, så i i søndagens løp klemte han til det han klarte. Det endte tilslutt med en tredjeplass, seks sekunder bak vinneren. Caroline Olsen kjørte ifølge henne selv et møkkaløp og ble nummer fire, rundt åtte sekunder bak Joranger.

Tung helg for Stinius
I 125-klassen innviet Stinius Viking Ødegård årets nordiske roadracingsesong med en 6. plass og en uheldig krasj. Det var likevel ikke innsatsen på banen som var i fokus i løpet av helgen.

Fjortenåringen fikk nemlig en vanskelig oppladning til åpningen av årets svenske mesterskap på Anderstorp. Hans morfar og gode venn døde brått torsdag kveld og dette gjorde naturligvis sitt til at Stinius hadde problemer med å holde fullt fokus på raske rundetider. I lørdagens løp ble han likevel nummer 6, mens på søndag ble han tatt med i fallet da en konkurerent gikk overende.

Mer om norsk og nordisk racing i Bike 5 som er ute nå og Bike 6 – ute 18. mai.