Rapport fra EM og nordisk i trial

Årets siste EM-runde gikk i skogene utenfor Großheubach nær Frankfurt i Tyskland. Teamet forteller om vanskelige seksjoner med mange kanter, og toppførerne som vanligvis ender på under fem prikker på et helt løp, fikk over tjue. Selv var Sondre rimelig fornøyd, selv om han gjerne hadde sett seg selv høyere på listen enn en 12. plass. I fjor hadde han nemlig ingen sjanse på disse seksjonene.

Samme lørdag kjørte også søster Hanne Haga, og hun endte på 18. plass. 

Sist helg stakk Sondre av med fjerdeplassen i nordisk mesterskap i de finske skogene, i tillegg til å ta med seg en lagseier i bagasjen.

– I lag var vi best i Norden. Vi hadde 39 prikker mot andreplassen som hadde 119. Så det var en overlegen seier, forteller Sondre. – Jeg må også si at fjerdeplassen smaker ganske godt.

Familien Haga er nå inne i sin tredje uke på veien med ekvipasjen på sytten meter – bobil pluss en henger stappfull av trialsykler. Til nå har det gått veldig fint å reise i Europa, selv om hovedpersonen måtte hjemom en tur for å starte på byggfag på videregående.

Lagtrial fungerer slik at det er fire førere på ett lag som kjører en seksjon etter hverandre. Den føreren som har flest prikker strykes fra resultatlisten, så om tre førere kjører på null og en fører får fem prikker, er det null som blir tellende for seksjonen. En av lagkameratene skadet seg på en seksjon da han veltet fordi han ikke nådde opp på en kant, og landet skjevt.

Huldeborg Barkved fra Vaulali Trialklubb på Tau kjørte også sist helg, og kan skilte med en fjerdeplass individuelt i sin klasse i det nordiske mesterskapet. Dermed ble Rogaland godt representert på kartet.

Til helgen skal Haga konkurrere i norgescupen i Molde, og målet er pallplass i sammendraget. Også her er det mye kanter, så Sondre er litt spent på utfallet.

BIKE ønsker lykke til!

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser