Rådhusplassen i Oslo fylt til randen

De fleste merker og kategorier motorsyklister var representert under Jon Christian Foss´ arrangement på onsdag; anslaget varierer mellom 700 til 2 000 motorsykler. Rådhusplassen var i hvert fall nærmest fylt til randen, og det samme var de nærmeste gatene.

Fra juni av starter Oslo-byrådets arbeid med å fjerne all parkering på gatenivå innenfor Ring 1. Dette gjelder både firehjulinger og tohjulinger, og på sikt skal det også bli forbudt å kjøre gjennom sentrum.

To politikere som ikke deler byrådets syn holdt hver sin appell på onsdag. Varamedlem til Oslo bystyre, Lars Petter Solås (Frp), samt Høyres gruppeleder i bystyret og leder av samferdsel- og miljøkomiteen, Eirik Lae Solberg, er av dem som vil fortsette kampen for at sentrum fortsatt skal ha plass til både biler og motorsykler, og minner om at det er kommunevalg om to år.

Så vidt de oppmøtte kunne se, var ingen fra byrådspartiene til stede for å forsvare seg. Men ellers melder både initativtaker Jon Christian Foss og fylkessekretær Kari-Anne Søreng i NMCU at de er svært fornøyd med arrangementet. Ikke minst var været på arrangørenes side etter en kald vår i hovedstaden.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser